Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Podłączenie LED

Moderatorzy: piotii, miranda

Podłączenie LED

Postprzez lukasz0314 » 3 sie 2015, o 19:55

Witam, chciałbym u siebie zrobić ledowe podświetlenie pod nogami aby działało przy otwieraniu drzwi, ale nie mam pojęcia gdzie to podłączyć. Najlepiej byłoby od lampki w dachu, ale jak pociągnąć kable? Przez słupek nie mogę bo tam jest poduszka, myślałem żeby prąd wziąć od zapalniczki tylko wtedy trzeba by było zrobić jakiś przełącznik aby dawał prąd przy otwieraniu drzwi. Proszę o jakies rady.
lukasz0314
Starszy kierowca

Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: Podłączenie LED

Postprzez szmic » 3 sie 2015, o 21:54

podłączasz do lampki na podsufitce, proponuje dokładnie zmierzyć przewody do których należy się wpiąć z uwagi na różne lampki i wtyczki, przewód nie musi być wcale gruby, układasz go w podsufitce wciskając od strony szyby, następnie po słupku za uszczelkę aż do miejsca plastikowego boku przy nogach i stamtąd do miejsca gdzie chcesz montować lampki, jakoś tak to robiłem kilka lat temu i sprawuje się do dziś znakomicie z tym że podświetlenie mam na zwykłych lampkach takich jak w bagażniku, żarówka led czy zwykła to już wg gustu
szmic
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Postprzez KUBEK188 » 6 sie 2015, o 10:08

Łukaszu czy mozesz zamiescic fotki i mala relacje z instalacji swojego oswietlenia?
KUBEK188
Klubowicz

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Postprzez lukasz0314 » 24 sie 2015, o 17:47

Jeszcze tego nie zamontowałem, jakoś nie było czasu, ale jak już bede miał gotowe to na pewno zdjęcia podeślę.
lukasz0314
Starszy kierowca

Silnik: 1.6 Z16XEP

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia