Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Problem z centralnym zamkiem

Moderatorzy: piotii, miranda

Problem z centralnym zamkiem

Postprzez Telcontar » 8 wrz 2015, o 16:34

Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem. Mianowicie na początku miałem taki objaw, że centralny z pilota działał, ale pociagajac klamkę lewych tylnych drzwi mogłem otworzyć całe auto. Długo to ignorowałem. Później przy okazji innej naprawy, odłączyłem akumulator na godzinę. Po podłączeniu pilot przestał działać. Korzystając z rady umieszczonej na astra-3.pl rozebrałem tylne lewe drzwi i połatałem instalację (jeden z przewodów był przerwany, a drugi przetarty). Po poskładaniu wszystkiego mogę zamknąć auto z konsoli środkowej, ale z kluczyka nadal nie. Bezpiecznik 38 25A sprawdzony. Bateria w kluczu wymieniona. Wszystkie możliwe próby synchronizacji klucza bez powodzenia. Chyba że jest jeszcze jakaś procedura o której nie wiem. Próbowałem wielu :) Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy, to zły stan instalacji w prawych tylnych drzwiach, ale wtedy nie zamykałyby się wszystkie zamki z konsoli... Poradźcie coś bo nie chcę z pierdołą do elektryka jechać, bo mnie skroi. Jeśli to można rozwiązać techem, czy op-comem, to mogę podjechać. Jestem z Gliwic. Liczę na Waszą pomoc.
Telcontar
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Re: Problem z centralnym zamkiem

Postprzez szmic » 8 wrz 2015, o 16:46

Piszesz o synchronizacji klucza , a jak to robiłeś, czasami wystarczy klucz mieć w stacyjce i przyciskać przytrzymując na chwilę, sprawdź może zadziała, błędy pokazuje jakieś??
szmic
Weteran

Re: Problem z centralnym zamkiem

Postprzez Telcontar » 8 wrz 2015, o 17:47

Jedyny błąd wykryty metodą gaz hamulec to 40952. Jakaś komunikacja między kluczykiem a samochodem jest, bo jak zostawię drzwi otwarte na długo i kontrolka otwartych drzwi zgaśnie, to naciśnięcie obojętnie jakiego przycisku na pilocie powoduje ponowne włączenie się sygnalizacji otwartych drzwi.

Klucz synchronizowałem wkładając do stacyjki i przekręcając do zapłonu z wciśniętym przyciskiem zamykania. Trzymałem tak nawet pół minuty. Czytałem też że powinien sam się zsynchronizować po włączeniu zapłonu...
Telcontar
Nauka jazdy

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia