Moderatorzy: piotii, miranda
przez KUBEK188 » 29 sie 2015, o 10:36
Z nudów postanowiłem przyjrzeć się bezpiecznikom w swoim aucie. Porównywałem ich ułożenie z tymi zdjęciami na naszej stronie. Kilku z nich nie było... Najbardziej zaniepokoiło mnie brak bezpiecznika od poduszek powietrznych . Samochód przed kupnem był sprawdzany tech2 i elektromechanik potwierdził, że przebieg jest autentyczny i ogólnie wszystko sprawne. Potem jeszcze sam przez portal autoDNA zamówiłem raport i sprawdziłem przebieg i wpisy- są ok. Pytanie moje to czy mam sprawne poduszki (namacalnie nikt tego nie sprawdzał) ? Czy o czymś świadczy brak tego bezpiecznika (lub innych mniej ważnych bezpieczników dla mnie) ? A może wsadzić tam bezpiecznik ? Aha moja Astra jest po lifcie.
-
KUBEK188
- Klubowicz
-
- Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH
przez drahe » 29 sie 2015, o 19:25
W polifcie nie ma bezpiecznika od sterownika airbag więc nie kombinuj.Tak ma być.
Co do braku innych bezpieczników to pewnie nie masz wyposażenia które zabezpieczają.
Co do pewności przebiegu sprawdzanego techem to nie do końca można mówić że przebieg jest prawdziwy.Jak przebieg jest zmieniony w zegarach i ECU a najczęściej tak jest to na dwoje babka wróżyła Ale pewnie nie kręcony.
-
drahe
- Weteran
-
- Silnik: 1.8 Z18XE
przez KUBEK188 » 29 sie 2015, o 19:52
Dzięki za odpowiedz. Pozostaje mi wierzyć w raport
-
KUBEK188
- Klubowicz
-
- Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH