przez deodekabokat » 13 mar 2019, o 15:28
Nie była absurdalnie niska, czyba wcale niska nie była, ale Z18XE w kombi to koszmar w cebuli kupić (Z18XE ograniczenie wiekowe do 2005 max). Wszystko z Krzyżacji z cyfrą 178max. Fotele powycierane, kiery drut, Szpachla deską ściągana, ruda. Info w ogłoszeniu Stan salonowy, igła i inne takie bluźnierstwa.
Niestety o swapie dowiedziałem się dopiero gdy przyjechałem obejrzeć 200km. Auto w oryginalnym lakierze kupione od polaka który nim długo jeździł i wszystko jest powymieniane a nie do wymiany. Poza tym tematem napędu nie mogę się przyczepić jak na auto z 316kkm na blacie. Te co oglądałem (a były ich dziesiątki przez ostatni rok) po fotelu kierownicy pedałach gałce itd w podobnym stanie miały by na blacie 120kkm ustawione. Auto wziąłem i liczyłem się z ew wymianą skrzyni, decyzja już od mc była taka że lepiej leczyć napęd/silnik niż rudego z imprezy wypraszać. Zobaczymy jak to będzie bo z tą długą pali bardzo mało. Sam jestem zaskoczony.
Kupię sobie licencję tisa na gryzoniu zobaczymy co będzie.
Ale tis nie odpowie na pytanie. Jak wygląda komunikacja ECU ze sterownikiem skrzyni i czy w ogóle taka jest/była. Oby nie skończyło się dokładaniem dodatkowych kabli i pinów do ECU.
Patrykus rozważałem zakup XER-a ale jako fan gazu trochę się tego wydygałem. Wsiedli na mnie regeneratorzy głowic i odpuściłem sobie, przy takim wieku auta ciężko kupić coś w dobrym stanie, oczywiście adekwatnym do wieku. Rynek wtórny praktycznie nie istnieje, wszystko od Niemca.